De rookworst van Hema kost 2,50 euro per 250 gram, de OokWorst 3,50 euro. Je ziet het niet alleen bij deze vleesvervanger. Mensen kiezen vaker voor een plantaardige variant van vlees en het assortiment in de supermarkten groeit zienderogen.
Ga naar een HEMA bij jou in de buurt en maak er een lekker hotdogfeestje van. De producten zijn verkrijgbaar vanaf 2 euro.
De rookworst bestaat op papier voor 95% uit varkensvlees en een bult smaakversterkers.
De Hemaworst is eigenlijk dezelfde als de ambachtelijke van Unox. Hetzelfde proces, dezelfde massa, dezelfde receptuur. Alleen is die van Unox nog extra gepasteuriseerd, waardoor de smaak net wat anders is.''
Hoe lang kun je een #rookworst van de #hema in je koelkast bewaren? Deze moet je gekoeld bewaren bij maximaal 7 °C. Binnen 3 dagen consumeren. In de diepvries is de rookworst 1 maand houdbaar.
Prik met een vork een paar gaatjes in de worst zodat hij niet uit elkaar barst en leg 'm op een bord in de magnetron. Verwarm de worst ongeveer een minuutje op 500 watt. Draai de worst om en verwarm hem weer een minuutje op 500 watt. Aan tafel!
HEMA: “Je kunt onze rookworst gewoon invriezen. Verse HEMA rookworst blijft drie dagen houdbaar en in de vriezer blijft het maximaal één maand lang houdbaar.”
DEN HAAG - De liefhebbers van de befaamde HEMA-worst hebben een groot probleem. Op een aantal plekken in de regio is bijna geen rookworst meer te krijgen. Dat is lijkt het gevolg van de staking bij UNOX in Oss waar werknemers de afgelopen drie weken het werk neerlegden.
De beroemde rookworst van Hema komt uit de fabrieken van Unox in Oss. Dat hebben diverse oud-werknemers van Unilever bevestigd. Al lange tijd werd vermoed dat Hema de rookworsten in Oss liet maken, maar dat is nu dan echt zeker. In 2007 klapte een werknemer van Unox, een dochteronderneming van Unilever, uit de school.
Schutte: "Rookworst staat niet in de Schijf van Vijf. Dat komt omdat het bewerkt vlees is en hier vaak veel zout in zit, maar ook omdat het wordt gemaakt van rund- of varkensvlees. Dat valt onder rood vlees. Rood en met name bewerkt vlees worden in verband gebracht met beroertes, diabetes type 2 en darmkanker.
De Hema rookworst bevat per 100 gram: 320 kcal 14 gr. eiwit 0.2 koolhydraten 30 gr. vet Ik denk dat gemiddeld een rookworst 275 gr. weegt.
Rookworst wordt gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. Verreweg de meeste rookworsten worden gemaakt van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beiden. Het vleesmengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt.
De rookworst van Hema kost 2,50 euro per 250 gram, de OokWorst 3,50 euro. Je ziet het niet alleen bij deze vleesvervanger. Mensen kiezen vaker voor een plantaardige variant van vlees en het assortiment in de supermarkten groeit zienderogen.
Geheel in Hema-stijl worden er voor de ijsjes eenheidsprijzen gerekend. De prijzen van de ijsjes zijn 0,50 euro, 1,00 euro en 1,50 euro.
Een grote verandering: er is geen vaste prijs meer voor een Hema ontbijtje. Het is niet meer zo dat je voor 2 euro een vast ontbijt hebt. Je kunt bij 'mijn' Hema onder andere kiezen uit: Een croissant 1 euro.
In 1936 heeft de filiaalhouder van de HEMA aan de Nieuwendijk in Amsterdam per ongeluk te veel worsten ingekocht voor het restaurant. Hij vond het zonde om ze weg te gooien, dus besloot hij deze te verwarmen, halveren, en te verkopen als warme snack aan het winkelend publiek.
De rookworst is een oer-Hollandse lekkernij, net zoals de Limburgse vlaai. Het recept van de HEMA rookworst is uniek en speciaal ontwikkeld door HEMA zelf. De worst wordt dan ook op ambachtelijke wijze bereid en zeven uur boven een vuurtje van beuken- en eikenhout gerookt.
Er wordt namelijk binnenkort een pittige, spicy rookworst verkocht in de winkelketen. Het wordt een limited-edition - dus de worsten zijn niet altijd te koop. Er zitten meer kruiden in dan in een gewone rookworst van de Hema en dat maakt 'm lekker smaakvol.
Unox, waarvan de naam vrij vertaald kan worden in "één os", is gevestigd in het Noord-Brabantse Oss. Onder deze merknaam worden rookworsten en soepen (onder meer Cup-a-Soup) verkocht. Hiernaast produceert Unox ook knakworsten en winterse stamppotgerechten.
Als de rookworst dan nog steeds in een verpakking zit doe je deze in een pan met voldoende water zodat de rookworst net onder water staat. Zet de hittebron op de laagste stand en verwarm de rookworst langzaam, vooral niet koken! Na een minuut of 10 zal het water dampen, dan is je rookworst klaar.
Tot 6 maanden na THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Kun je Hema rookworst koud eten? Ja, u kunt de rookworst koud nuttigen.