In Griekenland wordt ouzo vaak geserveerd in kleine glazen, en het wordt meestal verdund met water. Traditioneel wordt ouzo vermengd met ijskoud water in een verhouding van één deel ouzo tot twee delen water.
Ouzo kan zowel puur als aangelengd met water gedronken worden.Ook kan je Ouzo serveren met een ijsblokje erin. Puur is het drankje kraakhelder, leng je het aan met water wordt de Ouzo wat melkachtig. Dit komt door de ethirische oliën uit de anijs, die moeilijk in water oplosbaar is.
Goede ouzo bevat ongeveer 40% alcohol en is niet gemaakt om op te drinken. Het wordt altijd geserveerd met een glas water om te mixen ; dat is wat het melkachtig wit maakt en helpt om de parfums beter vrij te geven. Het belangrijkste is om water toe te blijven voegen terwijl je drinkt om uitdroging en andere nare effecten te voorkomen.
Deze Ouzo komt zoals de naam al zegt uit het stadje Plomari op het eiland Lesbos. Door vele Ouzo genieters is deze variant verkozen tot de beste Ouzo ter wereld. Na eenmaal geprobeerd te hebben, wil men nooit meer een ander merk !
Ouzo Plomari 40%Vol. verschillende maten
Ouzo is altijd lekkerder met water of ijs, niet puur. Het ijs geeft ouzo de juiste temperatuur, terwijl water voor de karakteristiek zorgt en de witte kleur/emulsie waar we allemaal van houden.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Ouzo zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Ouzo kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Onze vrienden in Thessaloniki vertelden ons deze zomer dat de "juiste" manier is om de ouzo in het glas te gieten, dan een klein scheutje water toe te voegen, en dan veel ijs . Blijkbaar is de volgorde waarin je dit doet belangrijk, want als het ijs er direct in gaat, "brandt" het de ouzo.
Ouzo Plomari is de best smakende Ouzo ter wereld vanwege de kwaliteit van de ingrediënten. Het is de #1 verkopende Ouzo in Griekenland, de thuisbasis van Ouzo!
Veel klanten zijn vaste gasten, die van 16 verschillende merken ouzo nippen en toosten op het bord tegenover de ingang: "De hele wereld is een gekkenhuis, maar dit is het hoofdkwartier." Wij zouden "yamas" zeggen boven deze mezetafel.
Ouzo is een alcoholische Griekse drank met anijssmaak, gemaakt van druivenresten, die eerst tot een soort grappa worden gestookt. In een tweede stookronde krijgt deze grappa vervolgens een anijssmaak. Het resulterende drankje is zoet en zijdeachtig, met een alcoholpercentage van rond de veertig procent.
Ouzo wordt in de koelkast of in de diepvries bewaart. Wij adviseren om de ouzo in de diepvries te bewaren, zodat u hem zo koud als mogelijk kan drinken. Ouzo kan puur gedronken, het wordt in een shotglaasje geserveerd en kan ook met water worden aangelegd.
Omdat ouzo al een dropzoete smaak heeft, hoef je niet veel extra siroop toe te voegen (tenzij je een superzoetekauw bent - geen oordeel hier!). Meng ouzo met limoensap, munt, suiker en bruiswater . En je bent klaar! Het smaakt net als een zomernacht in de Middellandse Zee, minus de dure vliegtickets.
Niet in de koelkast bewaren .
Drankjes in Griekenland
Ouzo: 3 tot 8 euro per glas (maar krijg je er soms standaard bij, ook afhankelijk van de grootte van het glas) Mythos biertje (Grieks bier): 2 tot 5 euro (in de supermarkt ongeveer 1-2 euro)
Goed afgesloten sterke drank is onbeperkt houdbaar.
Wist je dat het drinken van ouzo daadwerkelijk een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen heeft? Het drinken van ouzo kan een maagklachten verlichten , hoofdpijn verlichten, tandproblemen verlichten en nog veel meer. Maar nog belangrijker is dat het heerlijk is om te drinken.
De meeste Grieken drinken ouzo met ijsblokjes . Maar experts beweren dat ijs (tenzij het van gedestilleerd water is en dus kristalhelder) de samenstelling van ouzo verandert en raden daarom aan om in plaats daarvan koud water te gebruiken. Hoe dan ook, breng het glas ouzo eerst naar je neus en proef het dan puur om de aromatische complexiteit volledig te waarderen.
Het kruidenmengsel in ouzo bevat veel natuurlijke ingrediënten die gunstig zijn voor de spijsvertering. Het kan helpen om maagklachten te verminderen en de spijsvertering te bevorderen. Daarom wordt ouzo soms ook gebruikt als digestief na de maaltijd.
Het heeft ook een relatief hoog alcoholpercentage van ergens tussen de 37,5 (de verplichte ABV om het een "ouzo" te noemen in Griekenland) en 50%. Ter referentie, wodka en gin zitten meestal op ongeveer 40% ABV, dus ouzo kan een zware slag zijn als je niet weet wat je kunt verwachten .
Ouzo kan zowel puur als met ijs worden gedronken, of met water aangelengd worden. Het is een uitstekend ingrediënt om vis zoals zeewolf mee te bereiden, of in een cocktail als 'Aphrodite'. Puur is de drank helder, met water aangelengd wordt ouzo iets melkachtig.
Metaxa Ouzo Likeur 4,3 van de 5 sterren , gemiddelde beoordelingswaarde.
Ouzo 12 70cl PRIJS 11,00 | Kopen Bestellen | Goedkoopdrankslijterij.nl.
Ouzo (een anijslikeur) wordt beschouwd als de nationale drank van Griekenland. Het is een vrij sterke drank die doorgaans puur in kleine, smalle glaasjes wordt geserveerd .
Ouzo kan in de koelkast, diepvries of gewoon in de kast worden bewaard. De ouzo wordt geserveerd in een klein Ouzo (shot) glaasje of in een glas met een lange hals. Deze kan je puur drinken, of met ijsblokjes aanlengen.
De drop van de ouzo past gewoon zo goed bij de gekke chemische smaken in Coca-Cola . Je moet dit wel over ijs serveren en ik raad aan om het even te laten staan zodat het drankje een beetje waterig wordt.