Draag deze bh dan in het begin van je zwangerschap op het één na strakste haakje.Wanneer je omvang en borsten groeien, kan je de bh hierop aanpassen. Koop je een voedingsbh vanaf week 36 van je zwangerschap óf als je net bevallen bent? Kies dan een voedingsbh die goed zit op het laatste haakje.
Met een voedingsbeha hoef je niet eerst je beha uit te trekken om je kindje te voeden. Je kan eenvoudig de cups losklikken door middel van clipjes bij de bandjes.Zo komt je borst vrij met een enkele handbeweging.Je kan dit dus doen terwijl je je baby vasthoudt.
Het kopen van een voedingsbh is echt nodig. Hoe moet je anders je baby de borst geven? Dan zou je steeds je beha uit moeten trekken, of een van de cups naar beneden moeten trekken om een borst vrij te maken. Grote kans dat deze jouw borst dan afknelt en je baby niet goed kan aanhappen met kans op tepelkloven.
Een voedingsbh van Bressy werkt als volgt. Als je je baby wil voeden, maak je 2 van de 3 drukknoopjes aan de voorkant van de beha open. Je trekt de stof van de beha bij 1 borst een beetje opzij. Zo kun je 1 borst ontbloten zodat je baby bij je tepel kan.
Hoeveel voedingsbeha's heb ik nodig? Dit hangt een beetje af van hoe lang je borstvoeding gaat geven. Maar je hebt er minimaal 2 nodig. Zo heb je altijd een reserve wanneer er een voedingsbh in de was zit.
Adviezen bij stuwing
Enkele adviezen: Trek na de bevalling zo snel mogelijk een goed steunende bh aan. Deze moet zonder beugels zijn en mag niet knellen. Houd de bh een week lang dag en nacht aan.
Als je borsten 's nachts lekken, kan je een hydrofielluier onder je kleding vouwen of herbruikbare zoogkompressen van silicone dragen. Je kunt ook een oud T-shirt aan doen en te hoogte van je borsten een handdoek in bed leggen.
Voor de nacht en in de eerste dagen na je bevalling is een voedingsbh zonder beugel fijn. Deze bh's voel je bijna niet zitten én zorgen ervoor dat je borsten ondersteund worden en zoogcompressen goed blijven zitten.
Gemiddeld worden borsten 2 cupmaten groter tijdens de zwangerschap.
Je borsten moeten kunnen meegroeien. Ze kunnen misschien nog wel een paar cupmaten groter worden. Koop je je bh dus in het begin van je zwangerschap, zorg er dan voor dat je hem past met het strakste haakje, en zorg dat er nog twee vingers tussen je lichaam en het bandje passen.Pak zo nodig een maatje groter.
Als je borstvoeding wilt vervangen door de fles of vaste voeding, vervang dan eerst één voeding. Geef je lichaam enkele dagen tot een week de tijd om hieraan te wennen. Vervang vervolgens een tweede voeding in een ander dagdeel. Bouw zo steeds verder af tot alleen de ochtend- en avondvoeding overblijven.
Ondersteuning
Heel belangrijk bij de keuze voor de beste sport-bh voor borstvoeding, is dat die voldoende ondersteuning geeft, maar niet te strak zit. Als je beweging van de borsten zoveel mogelijk wilt beperken, kun je het beste kiezen voor een sport-bh met medium of complete ondersteuning.
Draag de juiste BH
Het dragen van een stevige BH die goed past en steun geeft kan verdere stuwing voorkomen. Je kunt de melkproductie namelijk af laten nemen door de borst aan de buitenkant tegendruk te geven. Een stevige BH zorgt voor deze druk en kan hiermee ergere stuwing voorkomen.
Voor de borstwijdte legt u het meetlint op uw borsten ter hoogte van de tepels. Voor de juiste maat houdt u best rekening met de glooiing van uw borst: druk met een vinger de lintmeter tot tegen uw borstbeen. Zorg er opnieuw voor dat de meter vooraan en achteraan op dezelfde hoogte zit.
Een zwangerschapsbh (of meegroeibh) is een bh gemaakt van zachte, rekbare stof zodat deze mee kan groeien en niet gaat knellen. Daarnaast biedt een zwangerschapsbh meer ondersteuning doordat deze vaak bredere schouderbandjes en een bredere omvangsband heeft.
Kies een beha met stretch, zodat deze rekbaar is en zich aanpast aan je borsten. Naadloos en zonder beugels geeft je maximale bewegingsvrijheid. Beugels kun je later in de voedingsperiode wel gebruiken wanneer je borsten zich hebben gestabiliseerd en je precies de juiste maat kunt laten aanmeten.
Adviezen voor het bekken in de kraamperiode
De eerste twee tot drie dagen geen trappen lopen. Let op voldoende rustmomenten. Probeer viermaal per dag even te liggen. Alleen liggen is rust voor het bekken!
De zwangerschap en bevalling zijn een flinke aanslag op je lichaam. Het is daarom ook belangrijk om de eerste weken na de bevalling rustig aan te doen en veel rust te pakken waardoor je lichaam kan herstellen. Tijdens de eerste 6 weken wordt sporten nog niet aangeraden.
Nachtdienst. Als je zwanger bent en daarna, kun je niet verplicht worden om in de nachtdienst te werken. Dat geldt tot 6 maanden na je bevalling. De Arbeidstijdenwet spreekt van een nachtdienst als er meer dan één uur wordt gewerkt tussen 0.00 uur 's nachts en 6.00 's ochtends.
De zwangerschapslingerie van Noppies heeft vele soorten zwangerschaps bh's. Zo heb je keuze uit een zwangerschapsbh met veilige en flexibele beugels, voorgevormde voedingsbh's met voedingsclips, zwangerschaps bh's met brede banden voor extra ondersteuning en meegroei bh's.
Waarom een zwangerschapsbh kopen
Je borsten kunnen namelijk wel 1 tot 2 maten groeien! Zwangerschapsbh's zijn extra stevig, hebben meerdere verstelhaakjes zodat je ze lang door kunt dragen en hebben elastische, meegroeiende cups en brede bandjes. De bh voelt zacht en comfortabel, randjes en naden zijn weggewerkt.
De kilo's die je lichaam als reserve heeft aangelegd voor de periode van borstvoeding zitten er direct na de bevalling natuurlijk nog. Maar door het geven van borstvoeding raak je die langzaam kwijt. Borstvoeding geven kost namelijk veel energie. Zoveel dat je dat er meestal niet allemaal bij eet en je langzaam afvalt.