De handschoentjes zorgen voor een betere grip op het sieraad, dat maakt het wisselen een stuk makkelijker. Hou met een hand je piercingsieraad vast en draai met je andere hand het balletje los. Je kunt je piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer op en hij zit!
Welke kant moet je op draaien om je piercing los te krijgen? Van bovenaf gezien draai je rechtsom je piercing vast, en linksom weer los.
Les 1: piercing is het gaatje, niet het sieraad. Dus nee je kan niet je piercing eruit halen. Je kan wel je sieraad eruit halen. Wanneer de piercing voldoende genezen is dan.
Ja, absoluut. Samenvattend geldt er dus dat een navelpiercing een litteken geeft boven je navel. Het kan dan gebeuren dat er verklevingen ontstaan rondom je darmen en je baarmoeder. Door die verklevingen kan je baarmoeder minder goed functioneren en kun je problemen ervaren met je vruchtbaarheid.
Ook mag je broek niet te hoog in de taille zitten. Je kleding zal dan niet in de weg zitten tijdens, maar ook na het piercen. De navelpiercing is een surface piercing. Dit houdt in dat het sieraad door een huidplooi wordt gezet.
Piercings laten zetten en leeftijd
De overheid en GGD hebben besloten dat het niet toegestaan is om een piercing te zetten bij personen onder de 12 jaar. Als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je de toestemming van je ouder(s) nodig voordat je een piercing mag laten zetten.
Wanneer je een navelpiercing goed laat helen (d.w.z. je aan de aanbevolen geneestijd houdt), zal een navelpiercing in principe niet dichtgroeien, maar hooguit een stukje krimpt. Vaak kan je deze met behulp van een insertion pin en glijmiddel op waterbasis weer iets oprekken, zodat je navelpiercing weer goed past!
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Knijp voorzichtig in de twee handgrepen, zodat je druk op de binnendiameter van het ringetje zet. Pak het balletje of het segmentje vast en blijf in de ringopener knijpen tot je voorzichtig het balletje of segmentje eruit kunt pakken. Voilá, je piercingring is geopend!
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Symptomen van piercing afstoting
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
Gevoeligheid van en rondom de huid waar je piercing zit, dit kan een paar weekjes duren. Langer staafje gebruiken om de zwelling goed op te kunnen vangen en complicaties door knellende sieraden te voorkomen.
Wij raden af om het gaatje zelf te doorprikken om de volgende redenen: Je hebt niet de juiste materialen zoals een piercingnaald om het gaatje veilig te doorprikken. Je kunt de materialen niet (voldoende) steriliseren waardoor er veel bacteriën aanwezig zijn en dat zorgt voor eventuele infecties.
Zeker tijdens de laatste weken kan er flink wat spanning op je piercing komen te staan. Soms kun je hierdoor last krijgen van irritatie of kan de spanning op je huid er uiteindelijk voor zorgen dat je piercing zelfs uitgroeit. Irritatie kun je herkennen aan een gevoelige, iets rode huid.
Kan een navelpiercing uitscheuren of uitgroeien tijdens zwangerschap? Als je de navelpiercing tijdens de zwangerschap laat zitten, ondanks dat je merkt dat er geen ruimte meer voor is, dan heb je een hele grote kans dat de piercing zal uitgroeien.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
Doet het pijn
Wat pijn doet tijdens het zetten is het moment dat de naald door de huid wordt geduwd. Het verschilt per persoon hoe deze pijn wordt ervaren. Sommige mensen zeggen er bijna niks van te voelen, en anderen vinden het redelijk pijnlijk.
Over navelpiercings, als je de piercing langer dan 1 jaar gezond en genezen hebt gehad heb je kans dat het niet helemaal dicht meer gaat groeien. In elk geval is het belangrijk minimaal 3 maanden te wachten vóór je een piercing opnieuw laat plaatsen.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Knip wat af van het kussentje en het plakkende gedeelte en doe dit dan achter de piercing (zie foto hieronder). Op deze manier kun je het sieraad dus in de piercing laten zitten totdat het je lukt om aan een vervangend topje/balletje of geheel nieuw sieraad te komen.
Ook een navelpiercing heeft een flinke geneesperiode nodig, meestal tot wel 9 maanden. Zwemmen, in bad gaan of naar de sauna gaan kun je tijdens deze periode het beste niet doen.
De navel is dan bijvoorbeeld te diep of heeft juist te veel weefsel. Dat zal zorgen voor een constante druk op het sieraad, waardoor de wond niet genezen kan. Hierdoor ontstaat vaak irritatie of ontstekingen. Wanneer dit het geval is, is het misschien verstandig om een navelpiercing achterwege te laten.
Pijn, pus, zwelling en warm
Doet je piercing erg zeer, komt er dik/gekleurd vocht uit, is ie flink opgezwollen, stinkt het en voelt het warm aan? Neem dan meteen contact op met je huisarts.