Bij scrunchen ga je met je hoofd ondersteboven hangen. Je maakt een kommetje van je hand en houdt ze onder je haarpunten. Vervolgens ga je met je hand naar boven en vang je je haar op, van de haarpunten tot zo ver mogelijk naar de hoofdhuid toe, vervolgens knijp je in je haar.
Scrunchen. Scrunchen is met je handen in je haar van onder naar boven scheppen en dan voorzichtig in je krullen knijpen. Dit helpt bij het difussen om de definitie van je krullen nog beter te laten vormen. Ook helpt het als je een leave in in de haren hebt en het er beter in wilt laten trekken/werken.
Het uitkneden van een gel cast heet Scrunch Out The Crunch. Om het makkelijker te maken kun je tijdens het scrunchen een beetje olie op je handen aanbrengen. Sommigen gebruiken hun microvezel doek of T-shirt en er zijn zelfs CG'ers die satijnen handschoentjes gebruiken.
Je haar föhnen op de koude stand is één van de makkelijkste manieren om stevige krullen te krijgen. Krul je haar eerst met een krultang en blaas er daarna wat koude lucht overheen. Zo koelen je krullen af en blijven ze de hele dag in model.
Door het gebruik van de pil, zwangerschap of overgang, kan de textuur van je krullen veranderen. Sommige mensen raken hun krullen kwijt naarmate ze ouder worden. Ook dit komt door de hormonen. De krullen worden steeds losser, en kunnen op een gegeven moment helemaal verdwijnen.
Maak je haar een beetje nat, met eventueel een verstevigingsproduct. Draai een kleine lok haar, waarbij je deze uiteindelijk vastzet met een schuifspeldje in een soort spiraal. Je kunt hier 's nachts mee slapen en zelf bepalen hoe groot de krullen worden door je haar te verdelen in dikke of dunnere lokken.
Curly haar kun je makkelijk één keer per week wassen. Als je veel sport, kun je het tussendoor co-washen of alleen met water spoelen. Coily haar was je liever niet vaker dan één keer per week. Als het niet vies aanvoelt zelfs liever één keer per 2 à 3 weken.
Om extra zekerheid te hebben dat je krullen goed blijven zitten, raden we je aan te krullen met een temperatuur die tussen de 150 graden en 200 graden Celsius ligt. Dat klinkt heet, maar als je een goede krultang hebt, zorgt deze temperatuur niet voor haarschade, maar alleen voor een mooie krul.
Wat is ploppen? Ploppen is een manier om je krullen te drogen na het aanbrengen van de stylingproducten en voor het föhnen (of verder aan de lucht te laten drogen). Hiervoor wordt vaak een grote doek gebruikt die je op een speciale manier om je krullen “vouwt”.
Heb je te weinig proteïne in je haar, dan rekt je haar te veel mee, waardoor je krullen uitzakken. Om dit te herstellen kun je je krullen een proteïne behandeling geven. De proteïnen dringen door in de haarschacht waar ze de schade aan de haarstructuur herstellen. Je haar zal weer zacht en veerkrachtig worden.
Voorkom stijve, harde krullen door haarolie te gebruiken nadat je stylingproducten gebruikt hebt. Dus eerst je mousse of gel en daarna direct wat olie in je haren.
Clipping houdt in dat je klemmetjes of clipjes plaatst bij de aanzet van je haar. Je doet dit nadat je je stylingsproducten hebt aangebracht. Je brengt de klemmetje zo aan dat ze zorgen voor meer volume, je tilt je haar dus iets omhoog en plaats dan het klemmetje.
Wat is snot gel? De snot gel is eigenlijk de Crème of Nature Maximum-Hold Styling Snot. Deze haargel bevat Arganolie uit Marokko, dit gaat pluis tegen en geeft een prachtige glans. Daarnaast is hij extra sterk en voorkomt hij pluizende babyhaartjes.
Was je krullen altijd met een sulfaatvrije shampoo. Of nog liever: gebruik een conditioner in plaats van shampoo. Ook wel co-washing genoemd. Shampoo wast alle natuurlijke oliën uit je haar, en die oliën hebben je droge krullen juist nodig.
Wanneer je je haar gaat wassen gebruik je logischerwijs eerst je shampoo. Gevolgd door een masker en daarna je conditioner. De shampoo opent namelijk je haarschubben, het masker gaat hierdoor in je tweede laag van het haar zitten waardoor het extra goed gevoed wordt en de conditioner sluit vervolgens de haarschubben.
Je haren niet wassen met shampoo is dus een stuk natuurlijker en beter voor je hoofdhuid, en je schijnt er niks van te ruiken. Toch zijn er ook mindere verhalen. Zo kan je hoofdhuid gaan jeuken als je lang je haar niet wast. Bovendien wordt het bij sommige mensen een stuk stugger en doffer.
Het kan maar duidelijk zijn: "Ga nooit, maar dan ook nooit met nat haar slapen." Volgens Mika van Leeuwen, beautydeskundige van Koffietijd, is nat haar veel kwetsbaarder en breekt daardoor veel sneller af. "Het beste is om je haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen.
Hoe je je haren dan het beste kunt doen? Slapen met een staart, losse knot of vlecht is het beste idee. Je haren schuren (wanneer je het los draagt) de hele nacht over je kussen, wat ervoor kan zorgen dat het afbreekt. Slapen met een staart beschermt je haar beter.
Het is wel iets ingewikkelder om je haar te krullen met een stijltang dan met een krultang, dus neem vooral de tijd om te oefenen. Plaats de stijltang aan de haaraanzet en draai vervolgens een pluk haar één of twee keer om de stijltang heen. Trek 'm dan voorzichtig naar beneden. Voilà, beeldige slag zonder krultang.
Satijnen stof
Satijn voorkomt dat je haar schuurt, waardoor het minder snel afbreekt en pluist. Ook voorkomt het de kans op klitten en knopen. Je kunt slapen op een satijnen of zijden kussensloop of een bonnet van deze stof dragen.
' Maar hoe kom je erachter of je natuurlijk krullen hebt? Daar is volgens de krullenkapper een simpel trucje voor. Kneed je vochtige of handdoek droge haar omhoog met je handen. Als je haar dan de vorm van krullen of slag aanneemt, weet je dat ook jij natuurlijke krullen hebt.
De krul is meestal van de wortels tot de punten gevormd en heeft wat meer volume dan type 2. In type 3 krullen is vaak duidelijk een krulpatroon te herkennen. Heb jij 3A krullen, dan hebben de krullen een duidelijke S vorm. De krullen zijn redelijk groot en wat losser en grover dan type 3B.