Wij raden u aan alles op te slaan op een koele, donkere plaats zoals een kelder met een minimumtemperatuur van 15° en een maximumtemperatuur van 20°. Heeft u geen kelder, dan kan de vanille perfect bewaard worden in een voorraadkast zolang deze zich niet vlak bij een hittebron bevindt.
Bewaar de fles op en koele en donkere plaats. Schud de fles elke week even om, na 5 weken is je vanille extract klaar voor gebruik. Na elk gebruik de fles weer goed sluiten.
Imitatie-vanille vergaat al na 2 jaar, terwijl puur vanille extract praktisch eeuwig goed blijft. Hoewel de meningen over superfood chiazaad nogal verschillen, is houdbaarheid geen punt. Bewaar de zaadjes in een luchtdichte verpakking, het liefst in de koelkast, en ze blijven een jaar lang veilig en lekker.
Honing, suiker, zout, sterke drank, sojasaus, natuurazijn en vanille-extract vervallen eigenlijk zo goed als nooit. Bij het bewaren van producten dien je voorzichtig te zijn.
Ook deze producten bederven niet:
Azijn. Oploskoffie. Maïszetmeel. Vanille-extract.
Van oudsher is vanille-extract zelfs een middel om ziektekiemen aan te pakken. Naast antioxidanten en antibacteriële stoffen bevat vanille-extract ontstekingsremmende stoffen. Dat is goed nieuws voor onze gezondheid, want ontstekingen liggen aan de basis van veel ziekten.
Vanille extract is de meest gebruikte soort vanille. Dit is wat dunner dan de vanille pasta maar nog steeds heel vol van smaak een heerlijk om door baksels te gebruiken. Dit is de meest gebruikte soort en uitstekend geschikt om te gebruiken als je aan het bakken bent.
Vanille extract is het resultaat van vanillestokjes die gedurende minstens 2 maand in alcohol hun aroma af hebben gegeven. Het brengt het intense aroma van vanille naar boven zonder dat het extract zelf vanille bevat. -> Bij het vervangen van vanille extract naar vanillepoeder houd je dezelfde hoeveelheden aan.
Je weet inmiddels al dat dit niet hetzelfde is, maar je kunt het wel degelijk vervangen. Je kunt aroma en extract in gelijke delen voor elkaar vervangen, heel simpel dus.
Vanille-extract is een natuurlijk product. Het is een geconcentreerde vloeistof gemaakt van echte vanille. Doordat het vloeibaar is kun je het makkelijk gebruiken in bakrecepten en doordat het sterk van smaak is heb je er maar weinig van nodig.
De supermarkten hebben schappen vol groenten in blik, mede door de lange houdbaarheid. Altijd handig dus om een aantal blikjes bonen in huis te hebben. Gedistilleerde drank zoals wodka, rum, gin, whiskey en tequila blijft in de eeuwigheid houdbaar. Ook als de fles al geopend is geweest.
Vanille extract is één van de puurste vormen van vanille. Een fanatieke taartenbakker kan niet zonder vanille-extract bij het maken van de meest heerlijke zoete baksels. De smaak en de geur van vanille maakt jouw gerecht af. Met een fluweelzachte nasmaak voeg je net even dat extraatje toe.
Vanille-aroma is gemaakt van vanilline, dat is een synthetische smaakstof met een vanillesmaak en geur. Vanille-extract: dit extract wordt gemaakt op basis van echte vanillestokjes, water en ethanol (alcohol). Alcohol onttrekt de vanillesmaak uit de boon waardoor je een pure vanillesmaak krijgt.
Zo kun je één zakje vanillesuiker bijvoorbeeld vervangen door dezelfde hoeveelheid fijne suiker te nemen plus een halve theelepel vanille-extract, een theelepel vanille aroma of een kwart theelepel vanillepoeder.
Vanille-extract is een natuurlijk product dat van échte vanille wordt gemaakt. Het extract zit bijvoorbeeld vaak in een klein potje waarbij een vanillepeul is toegevoegd aan wat alcohol. Bij vanille-extract is de smaak van de vanillepeul in de alcohol getrokken. Dit maak je ook heel gemakkelijk zelf.
Vanille is een van de duurste specerijen ter wereld. De bloemen van de orchidee worden tegenwoordig overal ter wereld met de hand bestoven en daarmee bevrucht. Dit is een arbeidsintensief proces. Vervolgens zit tussen het moment van bestuiven en de uiteindelijke verkoop ruim een jaar de tijd.
Als je vanille-extract aan koffie toevoegt, zal de smaak heel subtiel zijn, zonder zoetheid en kan er een alcoholische smaak ontstaan. Vanillesiroop is een suikersiroop op smaak gebracht met vanille. Het is minder intens, veel zoeter dan vanille-extract en kan in recepten worden gebruikt, maar ook op zichzelf.
Hierbij zijn vanillestokjes 2 maand (of langer) geweekt in alcohol met een percentage van minstens 35%. De ingrediënten van het extract bestaan dan ook (volgens het etiket) uit water, alcohol en organische vanille peul. Ook aroma is op basis van alcohol, maar dan met een percentage lager dan 35%.
Er zitten 1 kilocalorieën in 1 theelepel (2 gram) vanille extract.
Voor de zoetekauw onder ons: gebruik eens vanille-extract in plaats van vanillesiroop in je latte. Het geeft je de drankje dezelfde smaak, maar dan met een stuk minder suikers.
Vanille-extract, vanillepasta, vanillesuiker of gewoon vanillestokjes (dit laatste is trouwens hetzelfde als vanillebonen en vanillepeulen). Sommige vanille producten kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken, zoals vanillesuiker of vanille-extract.
Het hangt natuurlijk af van stokje tot stokje en van merk maar meestal is 1 vanillestokje 2 theelepels vanille extract en 1 1/2 vanillestokje is 1 lepel vanille extract. Dus volgende keer als je een recept wilt maken en èèn van de twee niet hebt maar de andere wel kan je ze gemakkelijk met elkaar vervangen.
Productinformatie. Bourbon vanille extract van hoge kwaliteit, die door Royal zelf is geproduceerd. Voor dit extract zijn vanillestokjes gebruikt met een rijke aromatische geur en smaak. Deze stokjes zijn vervolgens verwerkt tot een geconcentreerde vloeistof wat resulteert tot deze Royal Vanille Extract Bourbon.
Bevers hebben een klier bij hun anus waarmee ze een zoet luchtje verspreiden. Dit goedje staat bekend als bevergeil en wordt gebruikt als smaakstof voor onder andere vanille-ijs. Veel wordt het niet meer gebruikt.