De eenvoudigste manier is om elke truffel afzonderlijk in een vel keukenpapier te rollen en in een houten wijnkistje te leggen en zo in de koelkast te stockeren. De ideale temperatuur is 4°C. In het kistje zullen de truffels nog kunnen ademen. Het is belangrijk om het keukenpapier elke dag te verversen.
Witte truffels zijn slechts 7 dagen houdbaar. Een zwarte truffel is wel 14 dagen houdbaar. Snijd er dan dunne plakjes van of schaaf de truffel.
Bewaren van de truffel
Het beste is om ze ieder afzonderlijk te omwikkelen met een stukje bleekvrij papier (tork of bleekvrije keukenrol) en ze ruim te plaatsen in een goed afsluitbaar bakje in de groentelade van uw koelkast. Hierdoor wordt het rijpingsproces vertraagd.
Opmerking: eenmaal geopend kun je truffels niet langer dan een maand bewaren in de koelkast. Je zal dus een voorraadje van 26 dagen (7 gram verse truffels) moeten drogen of opnieuw vacuüm verpakken en in de koelkast bewaren.
Dankzij de vacuümverpakking zijn de truffels, als ze worden bewaard in een koelkast, tenminste 2-3 maanden houdbaar. Bewaar je de truffels buiten de koelkast dan wordt de houdbaarheid verkort tot enkele weken tot een maand.
DOE VERSE TRUFFLES IN DE KOELKAST
Ze zullen hier tot een maand vers blijven, zo lang ze maar bewaard worden bij de aanbevolen temperatuur van 2-4 graden Celcius.
Gebruik 5 tot 9 gram voor een milde tot standaard dosis. Neem 10 tot 15 gram voor een sterke dosis. Neem tot 25 gram voor een zeer sterke dosis. Begin altijd met een lage dosis als dit je eerste keer is.
Je kunt verse, ongeopende magic truffles maximaal twee maanden in de koelkast bewaren.
Ja, elk truffel heeft een vervaldatum. Bewaar je Magic Truffels na ontvangst in de koelkast om ze zo lang mogelijk vers te houden. We raden niet aan om truffels die over datum zijn te consumeren, ook al zijn ze altijd vacuüm verzegeld.
Om te beginnen is het goed om in gedachten te houden dat truffels eigenlijk op twee manieren gebruikt kunnen worden. Als pure truffel (geheel, gesneden of kleine pakjes zoals carpaccio) of verwerkt in conserven, zoals sauzen, truffelolie en allerlei andere variaties zoals truffelhoning en pesto.
Truffels zijn een soort van smaakvolle schimmel die vaak wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. Naast hun uitgesproken smaak en aroma zijn truffels ook zeer voedzaam, rijk aan antioxidanten en kunnen ze antibacteriële, anti-kanker en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
De Zwarte truffel (Tuber melanosporum) is 'de Koning' onder de zwarte truffels. Ook wel Périgordtruffel, Tricastintruffel, Rabasse, en in Italië Spoleto- of Norcia truffel genoemd. Prijsindicatie: € 600 – 1.500 per kilo. Het formaat varieert tussen dat van een kwartelei en een appel.
Verwerk je truffel in sauzen, pasta, risotto of schaaf ze over gerechten. De smaak van de zwarte truffel komt het beste tot zijn recht als hij verwarmd is en een tijdje heeft getrokken. Witte truffels hoeven niet verwarmd te worden. Ze hebben van nature een krachtige smaak en koken tast de smaak alleen maar aan.
Truffels hebben een knobbelige vorm en een zeer sterke geur. Ze ruiken een beetje naar de plaats waar ze vandaan komen: naar aarde en mos. Sommige mensen vinden deze geur heerlijk, anderen vallen erbij flauw.
Truffels bewaren: Truffels zijn delicate natuurproducten die beperkt houdbaar zijn. Een goede, verse truffel is hard en geurig.
Ongeveer 30 tot 60 minuten na de inname begint de werking en na 4 tot 6 uur zijn de paddenstoelen uitgewerkt. Een paddo/truffeltrip heeft een golfachtig karakter. De meest intense ervaringen zijn in de eerste 2 uur.
Alle soorten magic truffels zijn geschikt voor microdosing. Microdose.nl heeft ervoor gekozen om alleen de 3 sterkste magic truffels aan te bieden voor microdoseren. Hollandia en Atlantis en Mexicana (Microdosing XP) zijn wat ons betreft de beste truffels voor microdosering.
Het grootste verschil tussen paddo's en truffels is dat paddo's boven de grond groeien en truffels onder de grond. Paddo's groeien boven de grond om sporen van de schimmel te verspreiden. Zo kan de schimmel zich voortplanten. Truffels zijn eigenlijk een soort knollen die de schimmel gebruikt om voeding in te bewaren.
Sligro helpt je om je gasten het hele jaar door te laten genieten van de exclusieve smaak van truffel. In ons complete assortiment vind je ze in elk seizoen en voor elk budget. Er is voor iedereen een passende truffel, omdat elke soort zijn eigen smaak heeft: herfst-, zomer- en lentetruffel en witte truffel.
Laat de truffels drogen op een donkere en droge plek. Direct daglicht breekt de werkende stof in magische truffels af en hier door verliezen ze hun sterkte. Wij raden voor het drogen van truffels een temperatuur tussen de 15 en 40 graden aan. Magische truffels veranderen door het drogen van formaat en kleur.
Paddo's en truffels zijn onderdelen van schimmels waarin de stof psilocybine of psilocine in zit. Die stof wekt bij mensen een trip op. Ze ervaren de werkelijkheid dan op een andere manier. Paddo's worden al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt in verschillende culturen.
In de koelkast
Doe ze in een afgesloten bakje om de chocola mooi te houden. Deze kan anders door vocht wit uitslaan. What is this? In de koelkast blijven de truffels ongeveer 4-5 dagen goed.
Clusterhoofdpijn, een hoofdpijn die bijnamen krijgt zoals: Suicidal Headache en The Beast. Aanvallen van vijftien minuten tot drie uur. 17.000 mensen in Nederland lijden hieraan.
Waarom moet ik een lege maag hebben als ik truffels ga gebruiken? Als je net zwaar hebt gegeten kan het langer duren voor de psilocybine gaat werken, hierdoor bestaat de kans dat er te veel psilocybine wordt ingenomen omdat de effecten niet worden ervaren.
Door te starten met een dosering van 7-8 gram komt een trip niet te sterk op en heb je de gelegenheid te wennen aan het gevoel, later kun je alsnog de resterende truffels bijnemen. Neem enkel meer dan 15 gram truffels wanneer je erg goed bekend bent met alle effecten van magic truffels.