Op de fiets transpireer je snel, waardoor je op die momenten het beste een waterproof zonnebrandcrème kunt gebruiken. Uiteraard zijn ook dit geen wondermiddeltjes. Waterproof betekent namelijk alleen maar dat een crème wat langer op je huid blijft zitten.
Voor de koers smeren de wielrenners zich in met broekvet (zitvlakcrème). Ze mogen zeker geen vaseline gebruiken. Als het regent, zwellen de sponzen in de broeken op en dan zitten die coureurs te glijden op hun zadel. dus dagelijks wassen met een ander zeepje, kunnen in de problemen komen.
Als u nieuw bent met wegfietsen, vraagt u zich af hoeveel kilometer u moet fietsen op een uitstapje. In theorie zou deze afstand tussen de 15 en 30 kilometer moeten zijn.
De zalf wordt best aangebracht aan de lies en ter hoogte van de zitbotjes. Hier wordt namelijk de meeste irritatie veroorzaakt tijdens het wielrennen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Een goede broekzalf zal de hele dag hydrateren en moet dus niet meerdere keren aangebracht worden.
Superieure, betrouwbare zonbescherming voor de hele familie
De formule droogt snel en biedt een duurzame onzichtbare bescherming in slechts 15 minuten. Hierdoor is de familie in no time klaar voor de zon. Bovendien zijn de producten vrij van parfum en kleurstoffen; de perfecte zonbescherming voor de hele familie.
De Assos Chamois Crème vermindert de wrijving en houdt uw huid koel. Het voorkomt ontstekingen en heeft antibacteriële eigenschappen. Breng het direct aan op de huid (vermijd intieme gebieden) voor elke rit. Bovendien, na elke wasbeurt, een dunne laag op de zeem aanbrengen.
Waterproof-zonnebrand
Fabrikanten mogen 'waterbestendig' of 'waterresistant' op de verpakking zetten als na een waterbadje van 2 keer 20 minuten nog 50% van de beschermingsfactor op de huid zit. Na het zwemmen ben je dus niet meer goed beschermd en moet je opnieuw smeren.
' 2 Kan de huid van donkere mensen verbranden door de zon? 'De donkere huid is van nature beter beschermd tegen de schadelijke ultraviolette stralen die zorgen voor een verbrande huid. Hoe donkerder de huid, hoe minder snel die zal verbranden.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Bij zonkracht 4 kun je tussen 12 en 15 uur 's middags na een half uur al verbranden. De roodkleuring ontstaat pas enkele uren later, dus op het moment dat je rood begint te zien is de verbranding al een tijdje aan de gang. Veel mensen vergissen zich vooral op koude voorjaarsdagen in de kracht van de zon.
Zadelpijn is de pijn die men ervaart bij het lang zitten op een zadel. De pijn kan in meerdere vormen voorkomen, zoals schuurplekken, pijnlijke zitbotten en last van het perineum. De pijn wordt gevoeld in delen van het lichaam die in contact komen met het zadel tijdens het fietsen. Zadelpijn is een vrij normaal iets.
Voorstanders van het dragen van een onderbroek onder een fietsbroek noemen hygiëne als het belangrijkste voordeel. Draag je ondergoed – mits deze niet van katoen is – dan is dit een stuk frisser dan wanneer je geen ondergoed draagt. Vooral als je een fietsbroek met zeem draagt, kan het nogal onhygiënisch worden.
15 minuten wachten: Breng P20 zonbescherming tijdig aan: 15 minuten voor blootstelling aan de zon of contact met water, zodat op de huid een beschermende laag kan ontstaan. Zwemmen: P20 zonbescherming biedt langdurige waterresisente bescherming, maar toch kan opnieuw insmeren noodzakelijk zijn.
Smeer dus royaal om de beschermingsfactor te halen en vergeet niet regelmatig (het liefst om de twee uur) bij te smeren om zorgeloos te genieten van de zon. *afhankelijk van huidtype, zonkracht en beschermingsfactor.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
1 Doe geen onderbroek aan onder een wielrenbroek
Een onderbroek gaat schuiven, wordt klam en je kan op de naden zitten. Allemaal redenen waardoor je ernstige huidproblemen kan krijgen. Denk aan schuurplekken, abcessen en andere ongemakken.
De oplossing is simpel: een broek zonder bretels.. Maar omdat wij bretels eigenlijk veel beter vinden zitten, hebben we een andere optie: de 'plasbroeken'. Van shorts met een rits of verstelbare bretels tot shorts met bretels die niet helemaal vast zitten!
Een fietszadel met gat erin geeft veel fietsers een prettigere zit en het helpt tegen zadelpijn. Inhoudsopgave: Minder pijn.
De ideale houding van je bovenlichaam begint op het zadel. Je achterwerk moet stabiel op het zadel rusten, met de zitbotjes op het brede deel van het zadel. Als je nu het stuur vastpakt, zijn je schouders ontspannen en laag. Je armen heb je licht gebogen naar beneden.
Het zadel staat goed als het scharnierpunt van je knie met een gebogen been 'op drie uur' recht boven de pedaalas staat. Afstand tussen zadel en stuur: De stand tussen zadel en stuur hangt af van hoe diep je wilt zitten. Hoe dieper je wilt zitten, hoe groter de afstand en hoe lager het stuur moet zijn.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer en mooier bruin als je goed smeert.
Bruin word je vooral van uv-straling tussen 2900 en 3050 ångström. Normaal glas laat geen stralen door onder 3000 ångström en zal je dus beschermen tegen verbranding. Echter nooit helemaal. Wie lang genoeg achter glas bruint, krijgt wel degelijk een kleurtje.