De eerste procedure gebeurt volledig online, en doet u met behulp van uw elektronische identiteitskaart (eID), of via de toepassing itsme® . U gaat naar de site 'Mijn digitale sleutels' en u meldt zich aan met uw eID of itsme®; hierna kunt u een bijkomende digitale sleutel naar keuze activeren.
Er zijn drie types van digitale sleutels die makkelijk bruikbaar zijn op je smartphone: een mobiele app. een sms-code. de app itsme.
Hebt u geen eID en wenst u toegang tot onze online overheidsdiensten? Dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Er is een registratiekantoor bij FOD Beleid en Ondersteuning – DG Digitale Transformatie in Brussel, maar u kan ook terecht bij een gemeente met een lokaal registratiekantoor.
Een digitale sleutel is een versleuteld stukje informatie die alleen je slot als ontvanger en bijvoorbeeld mobiele telefoon als verzender begrijpt. Voor versleuteling van digitale sleutel gebruikt men dezelfde technologie als banken en het leger.
Sinds 25 september 2020 is het niet meer mogelijk voor een burger om een nieuw token aan te vragen en te activeren. Tokens die tot en met 24 september zijn geactiveerd, blijven wel nog bruikbaar. Hebt u geen token, dan kunt u zich bij voorkeur aanmelden met uw elektronische identiteitskaart (eID).
Indien je een of meerdere digitale sleutels wenst aan te vragen en te activeren om je aan te melden op onlinediensten van de overheid, bestaan er 2 procedures: hetzij online met je eID of itsme®, hetzij bij lokale registratiekantoren of via de FOD BOSA.
Een slim slot lijkt op de standaardslot, maar heeft een digitale knop in plaats van een sleutelgat. De knop en sleutel zijn aan elkaar verbonden, waardoor de knop alleen werkt als de juiste sleutel herkend wordt. Een slimme sleutel hangt gewoon aan uw sleutelbos.
Hoe werkt het Telelock slot? Het Telelock slot is een elektronisch slot. Een professionele monteur vervangt uw huidige deurslot met het Telelock slim elektronisch slot. Via een app op een smartphone kunt u mensen die u vertrouwt toegang geven tot uw woning.
Hij hoeft slechts zijn smartphone bij het digitale slot van zijn woning te houden. Via een bluetooth verbinding worden zijn toegangsrechten gecheckt, zijn digitale sleutel geactiveerd en gaat de voordeur open. Wat een schitterend toegangscontrolesysteem!
Als u geen eID of geen elektronische vreemdelingenkaart hebt en u wenst toegang tot de onlinediensten van de overheid, dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Informeer u bij uw gemeente of zij deze dienst aanbieden. Of u kan terecht bij een gemeente met een lokaal registratiekantoor.
Download de gratis app: a. Android toestellen via de 'Play Store' b. Toestellen van Apple/iOS: 'App Store' c. Je vindt de app door bij zoeken (een loepje) 'itsme' in te typen.
Als u geen eID hebt en u wil toegang tot het omgevingsloket, dan kunt u toegang krijgen via de app itsme®. U kunt deze app zelf activeren via een bankkaart van de partnerbanken van itsme®. Dat zijn Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. U hebt daarvoor een kaartlezer nodig.
Sluit éérst uw webbrowser, connecteer dan pas uw kaartlezer en identiteitskaart en ga naar de website van de overheid CSAM om de digitale sleutel 'gebruikersnaam en wachtwoord' aan te maken of te wijzigen via https://iamapps.belgium.be. Klik op 'aanmelden' en maak de keuze om aan te melden met de eID kaartlezer.
Door het Telelock slot te kopen heb je een slim elektronisch slot voor een eenmalig aanschafbedrag van €575,- en €79,95 installatiekosten. Je kunt het Telelock slot ook huren voor een vast bedrag per maand.
De Nuki Combo 2.0 is volgens ons het beste slimme deurslot van dit moment. Dit slimme deurslot plaats je eenvoudig op de huidige cilinder, waardoor je in no-time klaar bent met de installatie. Vervolgens verbind je hem met de bijgeleverde bridge en kun je hem koppelen aan je smartphone.
Het slimme deurslot is beveiligd met een speciale encryptie. Dat is de code die de deur van dichtbij en op afstand kan ontgrendelen. Deze encryptie is zo veilig, dat je het kunt vergelijken met internetbankieren.
Uw token blijft geldig tot zijn einddatum. Het is niet meer mogelijk een nieuwe token aan te vragen.
Verbind je eID kaartlezer en plaats de eID kaart in de lezer. Verifieer je eID kaartnummer, accepteer de algemene voorwaarden en klik op 'verdergaan' Er verschijnt een token (6 tekens) op het scherm, noteer dit token.
Het token is een soort kaartlezer en ziet eruit als een kleine rekenmachine. Toegang tot het token verkrijgt men via de bankpas en/of een pincode. Vervolgens wordt op de internetsite voor online bankieren het identificatienummer gevraagd van het token en er wordt een code getoond die men intoetst op het token.
U kunt 1 van volgende oplossingen proberen: Sluit uw browser volledig af en probeer opnieuw. Wis de geschiedenis van uw browser. Probeer aan te melden in een andere browser.