Iets specifieks. Bedenk wat je interessant vindt aan de baan waarnaar je solliciteert, hoe specifieker, hoe beter. Probeer je ook iets te herinneren dat je tijdens het gesprek hebt besproken. Dit maakt de bedankmail persoonlijker en laat de werkgever zien dat je om hem geeft.
Laat de werkgever weten dat u het aanbod heeft ontvangen en waardeert. Geef eerlijk aan dat u tijd nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen en vraag wanneer de werkgever uiterlijk een antwoord van u wilt. Reageer vóór die datum. U vindt het tenslotte ook niet fijn om in onzekerheid te zitten.
Iemand afwijzen is nooit leuk maar probeer de boodschap toch respectvol en professioneel over te brengen. Begin met je waardering uit te spreken en geef vervolgens kort uitleg over het waarom van jouw afwijzing. Beste X, Nogmaals bedankt voor de unieke kans die ik kreeg om voor jullie bedrijf te werken.
Iets specifieks of persoonlijks noemen
Probeer in je bedankmail na je sollicitatiegesprek terug te verwijzen naar iets wat tijdens het gesprek ter sprake kwam, iets persoonlijks of iets waarvan je onder de indruk was. Hieronder vind je een paar voorbeelden van dingen die je in de kern van je bedankmail kunt zetten.
Je stuurt het bedankbericht de dag na een goed verlopen sollicitatiegesprek waarover je enthousiast bent. In dit bericht: Bedank je je contactpersoon voor het sollicitatiegesprek. Benoem je het belangrijkste punt dat je hebt geleerd over het bedrijf of de functie en waar je enthousiast over bent.
Als iemand je bedankt zeg je: “Graag gedaan.” Of: “Helemaal goed!” Ook “Niets te danken” kan, al ben ik het er niet helemaal mee eens, want ik vind juist dat er wél wat te danken valt. Als ik de pakketbezorger of mijn mondhygiënist of de boekhouder bedank, vind ik “Tot je dienst” een gepaste reactie.
Een jobaanbod kun je best altijd schriftelijk bevestigen, ook als je al mondeling hebt bevestigd. Ook in dit geval kun je je enthousiasme laten blijken. Schrijf dat je ernaar uitkijkt om bij je nieuwe werkgever te starten. Vermeld ook je startdatum of informeer hiernaar als die nog niet bekend is.
Hoe accepteer ik een aanbod? Accepteer zowel mondeling als schriftelijk, vóór of op de overeengekomen uiterlijke datum. Zodra je een aanbod hebt geaccepteerd, moet je alle andere afspraken voor sollicitatiegesprekken afzeggen. Terugkomen op een al geaccepteerd aanbod maakt een slechte indruk.
Laat zien dat je dankbaar bent door iets positiefs te zeggen over het proces, over het bedrijf of over het gesprek dat je hebt gehad. Leg uit dat je besloten hebt het aanbod af te wijzen, omdat je het salaris niet competitief vindt. Vertel eventueel ook dat je onderzoek hebt gedaan naar salarissen. Eindig positief.
Uiteraard moet je het wel wat tijd geven om je plaats te vinden in een nieuw bedrijf en een nieuwe baan. Gemiddeld duurt dit zo'n drie tot zes maanden om degelijk mee te kunnen draaien in je functie en je collega's te leren kennen.
Na een sollicitatiegesprek duurt het in de meeste gevallen vijf tot zeven werkdagen voordat je een reactie krijgt van je gesprekspartner. Hier zijn meerdere redenen voor. Zo kan het zijn dat er meerdere kandidaten zijn en de organisatie nog volop in de selectieprocedure zit.
"Alvast bedankt," of "op voorhand bedankt," blijken dé manier om een antwoord los te krijgen. "Dankjewel," en "bedankt," prijkten op een mooie tweede plaats. Erg formele afsluiters, zoals "hoogachtend," gebruik je dan weer beter niet.
Wat is een professionele manier om iemand in een bericht te bedanken voor een snel antwoord? - Quora. gebruik de 1 lijn regel. Bedankt voor het snelle antwoord en professionele aanpak, Hoogachtend….
bedankt tekst baas
Bedankt voor alles, het was geweldig. Je bent er altijd voor mij,Je geeft me steeds weer goede raad. Ook al doe ik domme dingen,Toch word je nooit kwaad. Voor al je goede zorgen,Voor al je steun en kracht,Wil ik je graag bedanken,Uit het diepste van mijn hart.
Je geeft de ander een goed gevoel.
Of je nu iemand bedankt voor het openhouden van de deur of het helpen met het tillen van je boodschappen, hij of zij zal sowieso blij zijn met je bedankje! Jij blij omdat je geholpen bent, de ander blij omdat je daarvoor bedankt. Win-win situatie!
Wees specifiek – Vermijd algemene zinnen en generaliserende uitspraken in je e-mail. Vertel de ontvanger in plaats daarvan precies wat je leuk vond en waarom je hem of haar bedankt. Wees snel – bedankmails moeten zo snel mogelijk na het betreffende evenement worden verstuurd.
Binnen twee weken moet je toch wel iets horen
Senior HR adviseur Marlica Ligtelijn van Rabobank Rotterdam: 'Normaal gesproken mag je binnen twee weken een reactie verwachten, tenzij vooraf duidelijk een andere termijn is aangegeven. '
Welke vragen mogen niet gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek? Een werkgever mag u tijdens de sollicitatieprocedure alleen vragen stellen die relevant zijn voor de functie waarop u solliciteert. Hij mag u in de regel geen vragen stellen over privézaken of uw gezondheid.