Marokko is een van de meest aantrekkelijke bestemmingen ter wereld dankzij de schoonheid van gevarieerde natuurlijke landschappen, waaronder een verscheidenheid aan natuurlijke badplaatsen en adembenemende plaatsen. Marokko heeft een aantal van de mooiste stranden ter wereld.
Marokkaanse stranden behoren tot de absolute top van surfspots op het Afrikaanse continent. Zo ook Taghazout, een laid-back vissersdorpje dat bekend staat om haar waanzinnige stranden en uitstekende golven. Je kunt er heerlijk chillen op het strand of surf- of yogalessen nemen.
De vele bezienswaardigheden in Marrakech
Best bijzonder dus, een vakantieparadijs zonder zee en strand. De grootste hotels hebben daarom voldoende te bieden.
Stranden van Marokko - Atlantische Oceaan, Middellandse Zee | Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme.
Volgens Greenarea worden regelmatig witte haaien, ook wel Great White Shark, in de regio van Al Hoceima gesignaleerd. De witte haai is volgens de medium niet gevaarlijk en valt mensen alleen aan wanneer het zich bedreigd voelt.
In het dagelijks leven staat het geloof centraal. Zo bidden veel moslims vijf keer per dag, de mannen doen dit vaak in een moskee, wordt er geen varkensvlees gegeten en heeft de jaarlijkse Ramadan een grote invloed op het dagelijkse leven van de Marokkanen.
Er zijn landgrenzen met Algerije, Mauritanië, Spanje (de enclaves Ceuta en Melilla) en het geannexeerde gebied; de totale lengte van deze grenzen bedraagt 2.017.9 km. Voorts kent Marokko een kustlijn van 1.835 km.
Sfeervolle kleinschalige hotels zijn moeilijk te vinden in Agadir, de grootste badplaats van het land.
Marokko kent een subtropisch klimaat. De seizoenen lopen ongeveer gelijk aan die in Nederland, maar het weer in Marokko kent hogere en lagere uitersten. In de zomer lopen de temperaturen in Marokko gemakkelijk op tot 40 graden. Het kwik schommelt in de Marokkaanse winter rond de 21 graden.
In het noorden is er de Middellandse zee. En de Atlantische kust van noord naar zuid, van Tanger naar Dakhla, is meer dan 2.000km. Door die grote variatie in landschap en klimaat is Marokko het hele jaar door een prima vakantie bestemming.
In Marokko zijn acht vliegvelden die veel worden gebruikt, in de buurt van Casablanca, Marrakech, Agadir, Fez, Rabat, Tanger, Nador en Oujda. Casablanca Mohammed V Airport is de drukste luchthaven van Marokko, het is de basis van nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc.
De stranden zijn: Playa Quemado, Playa Chafarina en Playa Asfiha. Het populairste strand is de Playa Quemado, daar waar generaal Sanjurjo in 1925 en z'n troepen aan land kwamen.
De stad zelf telt nu (2014) 118.463 inwoners. De gehele agglomeratie (alle dorpen en kleine steden inbegrepen) die ook bekendstaat als Al Hoceima telt 395.644 inwoners (2004).
Is Marrakesh een dure stad? De prijzen van basisproducten in Marrakesh zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.96 keer minder betalen om te winkelen in Marrakesh dan in Nederland.
De omgeving van Marrakesh is bijzonder, magisch maar ook ruw, een gevarieerde stad met bijzondere plekjes. We (4 meiden) hebben enorm veel geshopt, daar is Marrakesh dé perfecte plaats voor. Het weer is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk en het is een hele voordelige bestelling.
Criminaliteit komt voor in heel Marokko. Houd rekening met zakkenrollers, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. In toeristische gebieden zoals in de stad Marrakesh zijn gevallen bekend van toeristen die slachtoffer werden van overvallen en diefstal.
Veel gebruikte voedingsmiddelen in de Marokkaanse keuken zijn brood (khubz), couscous (seksu), bloem, olijfolie, honing, schapen- of lamsvlees, rundsvlees, kip, vis, olijven, konijn, dadels en zonnebloempitten. En de Marokkaanse keuken zou de Marokkaanse keuken niet zijn zonder kruiden.
Marokko is over het algemeen dan ook een veilig land om te bereizen en het geldt als één van de meest stabiele landen in West-Afrika. Gepaste voorzorgsmaatregelen zijn zoals in ieder land verstandig maar er gelden geen bijzondere risico's voor een rondreis Marokko.
Ze mogen hun eigen taal niet blijven gebruiken. Ook in de moskeeën moeten de imams Nederlands spreken. Marokkaanse meisjes mogen geen hoofddoek dragen (dat werkt de integratie tegen). Marokkaanse jongens mogen niet op straat rondhangen (geeft overlast).
Sowieso gebruiken de Marokkanen hun handen veel tijdens het eten, bijvoorbeeld om vlees te kluiven. Na de maaltijd wast men weer de handen en hierna drinkt men gezamenlijk thee. Als afsluiter eet men gebak of koekjes. Marokkanen gebruiken de lunch tussen 12.00 en 14.30 en eten 's avonds tussen 19.30 en 22.30.
Ruim zeventig procent van de Marokkaanse bevolking identificeert zich als Arabier. Zij spreken het Marokkaanse dialect van het Arabisch en leven met de Arabische cultuur. De overige dertig procent zijn niet-gearabiseerde Berbers, die cultureel gezien Berbers zijn en vaak naast het Arabisch nog een Berbertaal spreken.