Herman den Blijker (born 21 October 1958) is a Dutch celebrity chef, restaurateur and television presenter. His restaurant De Engel in Rotterdam, Netherlands was awarded one Michelin star in 1997.
Herman den Blijker is als tv-kok en culinair volksentertainer een echte beroeps-BN'er. Hij heeft zijn sporen verdiend als chefkok van zijn eerste restaurant De Engel, waar hij tussen 1997 en 2002 een Michelinster kookte.
Mede-eigenaar van restaurant Goud is Nick De Kousemaeker. Voorheen werkte hij als chef bij Las Palmas van Herman den Blijker.
Hoeveel Michelinsterren kan een restaurant krijgen? Een restaurant kan maximaal 3 Michelinsterren krijgen. In Nederland hebben de afgelopen jaren 2 restaurants die hoogste onderscheiding gekregen: De Librije en Inter Scaldes.
Pure C van de bekende chef-kok en horeca-ondernemer Sergio Herman verloor in één klap zijn twee sterren. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde overzicht van de Michelingids Nederland 2023. Hoe Hermans Pure C na vijf jaar plotseling zijn twee sterren kon verliezen, is niet bekend.
Zes sterren
Het is maar liefst de zesde Michelinster voor de topkok. Eerder kreeg hij al twee sterren voor The Jane in Antwerpen, twee sterren voor Pure C in Cadzand-Bad en eentje voor AIR Republic in Cadzand.
Het Amsterdamse Ciel Bleu, eigenaar van twee Michelin-sterren, is het duurste restaurant van Nederland. Het eveneens Amsterdamse La Rive staat op de derde plaats.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring. Het kost wat, maar daar krijg je ook heel wat voor terug.
Bovenaan de lijst staat de Rotterdamse Herman den Blijker. Zijn vermogen wordt geschat op € 3 miljoen. Opvallend is dat den Blijker ook nog wordt genoemd als eigenaar van restaurant De Engel. Deze heeft hij echter in 2010 verkocht aan huidige eigenaar en chef-kok Lars Litz.
€ 89,50 p.p. Wij serveren een 5-gangen menu dat wekelijks wisselt in de gangen.
Luxe woning van Herman den Blijker
De woning staat in de chicste wijk van Rotterdam: Hillegersberg.
Het salaris is gebaseerd op het cao Horeca. Afhankelijk van werk en ervaring komt dat neer op een salaris tussen de 1773 en 2.077 euro bruto per maand.
In totaal heeft ons land nu twee restaurants met drie sterren, 20 met twee sterren en 103 restaurants met één ster. Restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren.
Pure C, het Zeeuwse restaurant van Sergio Herman, verliest twee sterren. Dat werd vandaag duidelijk in het persbericht dat volgde na de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Samen met die twee sterren ziet Herman eind deze maand ook zijn chef Syrco Bakker vertrekken.
Het Amsterdamse sterrenrestaurant Bougainville is door Tripadvisor uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Eigenaar Eric Toren (59) is trots en dankbaar: 'Plek 13 vonden we al heel wat.
De frikandel is de meest verkochte snack en op elke hoek van de straat kun je deze snack wel eten in Nederland. Deze snack werd voor het eerst in 1954 in Dordrecht verkocht en het was direct een succes, De frikandel bestaat uit een zeer fijn gemalen kip, varken en soms paardenvlees.
La Bonnotte
Dit is de duurste aardappel ter wereld. Er worden jaarlijks slechts 100 ton van geproduceerd, en dat enkel op het eiland Noirmoutier in Frankrijk. De aardappel wordt bemest met zeealgen en gedijt alleen in een oceanisch klimaat. Een kilo kost tot 500 euro.
De totale rekening bedraagt 347,50 euro voor 2 personen, niet goedkoop maar wie gezien wil worden in deze trendy zaak met de signatuur van Sergio Herman moet er iets voor over hebben.
In april van dit jaar kreeg Herman te horen dat Pure C zijn twee Michelinsterren kwijt is. Volgens hem had dat 'niets met kwaliteit van Pure C te maken'. Het verlies van de sterren zou alles te maken hebben met het vertrek van chef kok Syrco Bakker. AIRrepublic heeft een Michelinster en behield die dit jaar.
In 2023 ontvangt een restaurant twee sterren en zeventien restaurants de eerste felbegeerde nieuwe Michelinster. Net als afgelopen jaar behouden twee restaurants het maximale aantal van drie sterren, namelijk Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.