Devon Cream Company English clotted cream. De echte Engelse Clotted Cream, gemaakt volgens authentiek recept. Mag niet ontbreken bij scones, met een beetje jam.
SPAR | Spar clotted cream - je vindt het bij SPAR.
Dikke room, in het Engels clotted cream, is een stevige en ingedikte room met een hoog vetpercentage van 64%.
Je kunt mascarpone of dikke roomkaas als alternatief gebruiken. Ze hebben niet dezelfde textuur en smaak als echte clotted cream, maar vormen een goede vervanger.
De clotted cream variaties met mascarpone en crème fraîche zijn officieel geen clotted cream, maar komen wel heel dicht in de buurt.
Het belangrijkste verschil tussen clotted cream en crème fraîche is de productiemethode. Clotted cream wordt gemaakt door volle melk te verhitten tot er klonters ontstaan, terwijl crème fraîche wordt gekweekt met bacteriën, op dezelfde manier als gekweekte zuivelproducten zoals yoghurt en karnemelk.
Clotted cream wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk, niet makkelijk verkrijgbaar in de VS. En het is NIET zoet. Een acceptabel alternatief is om 2 kopjes slagroom in een dubbele boiler te koken boven zachtjes kokend water tot het tot de helft is gereduceerd . Het zal de consistentie van boter hebben, met een korstje erbovenop.
Clotted cream lijkt op mascarpone en crème fraîche, maar is wat notiger dan de eerste en wat minder zuur dan de laatste. In Engeland, waar deze room vandaan komt, eten ze hem graag samen met een lepeltje jam op scones – de klassieke cream tea!
Dus in dat geval is deze nep clotted cream perfect. En het is ook nog eens absoluut heerlijk en decadent. De truc om die dikke textuur te bereiken is door mascarponekaas te gebruiken, geen roomkaas . Mascarpone heeft namelijk een veel hoger vetgehalte, waardoor er een dikkere, fluweelzachte, dikke room ontstaat.
Onthoud gewoon de magische verhouding: 1 kopje (227 g) slagroom kan worden vervangen door 1/2 kopje (113 g) boter en melk . Als u de tips en trucs die we u hier hebben geleerd in gedachten houdt, kunt u elk scone-recept transformeren om precies de resultaten te krijgen die u zoekt.
Wat is clotted cream en hoe serveer ik het met scones? Clotted cream is ingedikte slagroom. Dit serveer je volgens traditioneel recept bij scones. Smeer eerst jam (smaak naar keuze, denk aan cranberry of bosbes) op een warme scone, gevolgd door clotted cream - het liefst een flinke klodder.
Clotted cream heeft een véél dikkere structuur en heeft meer weg van mascarpone dan de room die wij kennen. Het ontstaat door volle melk urenlang te koken en vervolgens de dikke stukken die boven komen te drijven eraf te scheppen. In Nederland vind je clotted cream bij de meeste Jumbo's en groothandels.
Roomkaas bestellen | Albert Heijn.
Calorieën in Lidl Deluxe West Country Clotted Cream 227g, Voedingswaarde-informatie | Nutracheck.
Calorieën in Aldi Specially Selected Cornish Clotted Cream 200g , Voedingswaarde | Nutracheck.
Clotted cream – ook wel Devonshire- of Cornish cream genoemd – is ingedikte room van koemelk. Het wordt verkregen door de room indirect met stoom of au bain-marie te verwarmen en vervolgens langzaam af te laten koelen. Gedurende het afkoelen komt de crème naar de oppervlakte en vormt daar "stolsels" of "klonters".
Gelukkig is clotted cream al wel te koop in grotere supermarkten. Mocht je hem niet kunnen vinden, kun je hem vervangen door 1 deel opgeklopte slagroom gemengd met 2 delen mascarpone.
Als je echter geen clotted cream kunt vinden of gewoon iets anders wilt proberen, zijn er een paar vervangers die je kunt gebruiken. Een populaire vervanger voor clotted cream is ongezoete, zelfgemaakte slagroom .
Eenmaal bevroren, wordt de room droog en kruimelig bij het ontdooien en verliest het zijn romige textuur. We vriezen onze clotted cream snel in voor een aantal van onze internationale klanten, met behulp van een speciale methode om de verzending van ons product te vergemakkelijken. Thuis invriezen is een langzamer proces dat de consistentie van ons product kan veranderen.
Zuivelvrije vervangers voor zure room zijn kokosroom, veganistische yoghurt of veganistische roomkaas. Je kunt van de vervanger dezelfde hoeveelheid gebruiken in plaats van de zure room die in het recept staat.
Als het nog een beetje dun lijkt, geef dan niet op. Zet het nog een dag of zo terug in de koelkast en dan zou het prima moeten zijn.
Zware room is room met een vetpercentage van minimaal 36%. Nederlandse slagroom zit vaak onder dit percentage, maar de slagroom bij Albert Heijn heeft een vetpercentage van 35%, dus dat zou dichtbij genoeg moeten zijn. Als ik bak, maak ik mijn eigen zware room: voor elke 125 ml slagroom voeg ik 40 gram mascarpone toe.
Als clotted cream niet beschikbaar is voor theescones, is er dan een acceptabel alternatief dat thuis kan worden gemaakt van gewone boodschappen? Het beste alternatief zou een andere dikke room zijn. Neem wat slagroom (zware room voor Amerikanen) en klop het stijf, dan heb je ongeveer de juiste consistentie.
Clotted cream heeft een unieke smaak, vaak beschreven als vergelijkbaar met een ongezouten boter van hoge kwaliteit. Het kan ook nootachtige tonen hebben van de lange kooktijd van de melk. Als het op textuur aankomt, kan clotted cream worden vergeleken met zachte roomkaas , waarbij de rijkdom ergens tussen boter en slagroom in zit.
Clotted cream kan worden gebruikt om vocht en rijkdom toe te voegen aan uw baksels . Vervang het voor boter of room in recepten zoals scones, cakes of koekjes. Het kan ook worden gemengd in muffin- of cupcakebeslag voor extra smaak. Daarnaast kunt u het mengen in glazuur of vullingen voor cakes en gebak.