Amerikaanse huisartsen ontvangen hun patiënten in hun praktijk of in privéklinieken, en over het algemeen van maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 18.30 u. Sommige klinieken zijn ook op zondag geopend.
In de USA zijn de medische kosten bijzonder hoog: een kleine raadpleging bij een huisarts kost in principe zowat 80 $, maar voor een klassieke consultatie worden vaak enkele honderden dollars aangerekend.
De meeste Amerikanen hebben via hun werkgever een ziektekostenverzekering bij een verzekeringsmaatschappij. De werkgever betaalt (het grootste deel van) de verzekeringspremie. Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt zelf wat er wel en niet onder de dekking van de verzekering valt en de premies zijn hoog.
Het zorgsysteem in de VS verschilt per staat, maar volgt overal deze grote lijnen: meer dan de helft van de Amerikanen is verzekerd via het werk. De werkgever sluit een groepsverzekering af. 65-plussers en de allerarmsten worden via de landelijke overheid verzekerd.
Het zorgsysteem en de zorgkosten in Amerika verschillen met die van Nederland. Waar in Nederland de maandelijkse premie rond de 120 euro ligt, komt dit bedrag in de Verenigde Staten omgerekend neer op 580 tot 870 euro per maand. Kosten voor operaties en behandelingen kunnen ook enorm uiteen liggen.
Een bevalling in de Verenigde Staten kan een kostbare aangelegenheid zijn. Een normale bevalling bijvoorbeeld, zonder complicaties, kan al snel rond de $10.000 USD kosten. In januari 2020 werd een belangrijk amendement van de visumwetgeving van kracht.
In Amerika kan een bezoek aan een ziekenhuis je veel geld kosten. Per dag betaal je vaak meer dan $1500 (dit kan oplopen tot $3500 per dag). Ter vergelijking: in Nederland betaal je per dag rond de €500,-.
Concluderend: de gemiddelde huizenprijs in Amerika bedraagt 240.700 dollar. Dit kost de eigenaar een maandelijks hypotheekbedrag van 1230 dollar en daarvoor moet hij minimaal 52.700 dollar per jaar verdienen.
De uitkering hangt af van wat je tijdens je werkzame leven hebt verdiend en aan premies hebt betaald, en bedraagt maximaal 3113 dollar (2733 euro) per maand. Een minimum is er niet. Pas als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, krijg je de volledige uitkering uitbetaald.
Obamacare is duur
Veel bedrijven hebben er daarom weinig zin meer in. Wie zich particulier verzekert, betaalt vaak 500 dollar (427 euro) per maand of meer, met een eigen risico van 1000 dollar. Voor wie zich niet verzekert, is de boete maximaal 2000 dollar. Dan is de keuze voor gezonde jongeren snel gemaakt.
Ga je op reis naar Amerika? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar Amerika moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis.
Leendert. Nonsense, GP is inderdaad huisarts, dat is een beroep. MD is een Medical Doctor en dat is een titel.
Bij CM krijg je een uitgebreid en eigentijds pakket diensten en voordelen. Je kunt er een beroep op doen indien je in orde bent met de betaling van de CM-bijdrage. In 2022 bedraagt deze bijdrage voor gerechtigden 8,33 euro per maand (99,96 euro per jaar). Kinderen en personen ten laste betalen geen bijdrage.
Belt u in het buitenland naar 112? Dan wordt u doorgeschakeld naar de dichtstbijzijnde alarmcentrale. Bent u in het grensgebied tussen Nederland, Duitsland en België? Dan kan uw oproep in een ander land terechtkomen dan van waaruit u belt.
Dit kan variëren van 100.000 tot 150.000 euro per jaar, afhankelijk van de grootte van het complex. Verder kost het (nieuw) inrichten van een ok al ruim 100.000 euro per ok, waarbij de bouw van één ok rond de 300.000 euro kost. Het ok-complex is van oudsher een cruciaal onderdeel van het ziekenhuis.
Is Amerika een duur land? Het is enigszins afhankelijk van de wisselkoers, maar de prijzen zijn over het algemeen ongeveer gelijk aan de prijzen in Nederland. Je hebt zelf redelijk invloed op hoe duur of goedkoop je de reis maakt.
Personen met een Green Card hebben toestemming om in Amerika te wonen en te werken. Reizigers die niet naar Amerika willen emigreren, maar alleen voor een vakantie of zakenreis naar het land reizen, hoeven geen Green Card aan te vragen. Zij kunnen eenvoudig met een ESTA of een visum naar Amerika reizen.
Wil je verhuizen naar Amerika, dan heb je een immigrant visum nodig om daar te kunnen werken en wonen. Het immigrant visum is bedoeld voor buitenlanders die permanent willen verblijven in Amerika. Er zijn echter strenge voorwaarden van toepassing om een permanent visum te bemachtigen.
In het buitenland dekt uw basisverzekering de kosten voor de dokter of het ziekenhuis meestal. Wel zijn deze kosten vaak hoger dan in Nederland. Om deze kosten op te vangen kunt u een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering afsluiten met dekking van medische kosten in het buitenland.
Als u op vakantie gaat naar het buitenland, blijft u verzekerd voor zorg. Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft, heeft werelddekking.
Valt jouw reisbestemming buiten de geografische dekking van jouw mutualiteit of ben je op zoek naar extra bescherming? Dan valt een bijkomende wereldwijde reisbijstandsverzekering aan te raden. Die polis kent veelal een hoger plafond voor de vergoeding van medische kosten.