Met deze lekkere en gezonde combi's wordt jij een echte Pindabaas op de Pindakaasdag. Zoals je misschien wel weet gaan banaan en pindakaas goed samen.
Waarom is pindakaas met banaan gezond? Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit de voeding.En laat er nou in een banaan per 100 gram 8,7 gram vitamine C zitten.Dit kan het ijzer uit de pindakaas dus beter opnemen.
Deze gegrilde pindakaas-bananensandwich is een zoet, warm ontbijtidee. Het wordt bereid als een gegrilde kaassandwich, maar dan gevuld met gesmolten pindakaas en warme bananen .
Frambozen zijn ook een uitstekende keuze omdat ze ook licht wrang smaken en de rijkdom van de pindakaas aanvullen en compenseren. Andere lekkere bessen zijn bosbessen, braambessen en vossenbes, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak.
Een klassieke combinatie als appel- of banaanschijfjes en pindakaas is een veilige keuze en zal uw zoetekauw tevreden stellen zonder enig schuldgevoel. U kunt ook out of the box denken en andere vruchten proberen, zoals aardbeien, bosbessen, peren, perziken of frambozen.
Ideeën om te proberen:
Voeg plakjes banaan toe aan een geroosterde PB&J . Smeer op een rijstwafel of cracker. Voeg toe aan een smoothie. Dip bleekselderij of wortels in pindakaas.
Pinda's bevatten veel vezels, eiwitten, verschillende B-vitamines, vitamine E en magnesium. Als je een volkoren boterham met 100% pindakaas (of een handje ongezouten pinda's) eet, krijg je dus allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen. In noten, en dus ook in 100% pindakaas, zit veel onverzadigd vet.
Pinda's bevatten gezonde vetten en eiwitten om je een vol gevoel te geven, en bananen geven je wat vezels en koolhydraten voor energie . Je krijgt alle drie de macronutriënten (koolhydraten, vet en eiwitten) binnen in een simpele, kleine snack. Atleten verkondigen hun liefde voor bananen en pindakaas voor hun training.
Rauwe banaan en gekookte pinda's: Deze twee voedingsmiddelen bevatten nuttige antioxidanten die de bijwerkingen van snel gewichtsverlies kunnen omkeren, zoals broos en dun haar, doffe huid en slechte spijsvertering . Lees hier meer over deze maaltijd die u een keer per week moet eten.
Meng PB met yoghurt, kaneel en een vleugje honing of ahornsiroop . Dip in appelschijfjes, selderij of smeer op toast met banaanschijfjes en kokos. Meng in noedels. Dankzij de zoute, nootachtige smaak en romige textuur smaken Aziatisch geïnspireerde noedelgerechten goddelijk met pindasaus.
Het is een perfecte optie omdat pindakaas-bananensmoothies zoals dit recept goed voor je zijn . Bananen bevatten veel vezels, kalium en vitamines B6 en C. Pindakaas bevat ook eiwitten en gezonde vetten (ik raad aan om een merk natuurlijke pindakaas te gebruiken met minder toegevoegde suiker).
Is het slecht om elke dag een banaan te eten? Bananen zijn, net als alle andere fruitsoorten, een gezonde keuze. Elke dag een banaan eten kan geen kwaad, maar ons advies is wel om een regenboog aan verschillende fruitsoorten (en groentesoorten!) te eten.
Toast brood en snijd banaan.Leg banaan op een sneetje toast en bestrooi met kaneel.Besmeer het tweede sneetje met pindakaas, sandwich de twee dan op elkaar en eet ze meteen op .
Deze vetten hebben een positieve invloed op onze gezondheid, maar we hebben er maar een heel klein beetje van nodig. Eet je veel en vaak pindakaas?Dan kan het inderdaad een dikmaker zijn. Let dus een klein beetje op de hoeveelheid die je op je boterham smeert of door je havermoutpap gooit.
Ja, pindakaas is hartstikke goed voor je stoelgang. Een goede stoelgang vereist namelijk voldoende voedingsvezels: plantaardige bestanddelen die positieve invloed op je lichaam hebben. Zo houden ze vocht vast in de darmen, waardoor je − hoe zullen we het noemen − makkelijker doorspoelt.
Een klein handje noten per dag kan de gezondheid op een positief beïnvloeden. “Pinda's zijn net zo gezond als noten”, zegt hoogleraar Piet van den Brandt. Ander onderzoek toont aan dat mensen die veel pindakaas eten, een minder groot risico lopen om bepaalde ziekten te krijgen.
Vers fruit + groenten
Pindakaas en vers fruit of groenten is de perfecte combinatie. Smeer de spread op appels, selderij, bananen en meer.
Door pindakaas aan je ontbijt toe te voegen, voeg je plantaardige eiwitten toe . Eiwitten helpen je om je vol te voelen en spelen een essentiële rol in het lichaam, waaronder spierherstel en -groei. Pindakaas levert vezels (8% van de DV), die ook vullend zijn, en het helpt bij de spijsvertering en het verlagen van cholesterol.
De conclusie is dat pindakaas relatief veel ontstekingsbevorderende omega-6 vetzuren bevat in vergelijking met andere gezonde vetten. Door de inname te matigen, kwaliteitsmerken te kiezen en een balans te vinden met omega-3, kunt u ervan genieten als onderdeel van een algemeen ontstekingsremmend dieet.
Het algemene voedingsadvies luidt namelijk 'vervang verzadigd vet zoveel mogelijk door onverzadigd vet'. Pindakaas is rijk aan deze onverzadigde vetzuren. Daarnaast zit pindakaas boordevol vezels. Het eten van een boterham met pindakaas geeft je dan ook de nodige energie en past prima binnen een gezonde leefstijl.
Niet te veel
Te veel pinda's of pindakaas eten is niet goed. De onverzadigde vetten bevatten namelijk veel calorieën, ook al hebben ze verder een gezonde werking in het lichaam. Als je niet zo veel calorieën verbrandt op een dag, moet je oppassen dat je niet te veel vetrijke producten, zoals pindakaas, neemt.
Pindakaas is zo'n product dat je relatief lang kunt bewaren. De houdbaarheidsdatum van een buiten de koelkast bewaarde pot ongeopende pindakaas is minimaal een jaar. Bewaar 'm wel op een koele en droge plek. Een geopende pot pindakaas is op papier maximaal een jaar te bewaren in je keukenkastje.